Dieta w chorobie

PZK_oferta1

Odpowiednio skomponowana dieta nie tylko wspomoże leczenie Twojej choroby, ale w pewnych przypadkach może zmniejszyć dawki przyjmowanych leków, a nawet doprowadzić do ich zupełnego odstawienia.

Nasz dietetyk kliniczny układa jadłospisy m.in. w takich chorobach jak:

  • Cukrzyca, insulinooporność, hiperglikemia reaktywna, zespół metaboliczny, dna moczanowa.
  • Nadciśnienie tętnicze, miażdżyca, podwyższony cholesterol, inne zaburzenia lipidogramu, choroba wieńcowa serca, w stanach po zawale serca.
  • Refluks (zgaga), wrzody, wzdęcia, nadmierne oddawanie gazów, zaparcia, biegunki, dyspepsja czynnościowa
  • Zespół jelita drażliwego, nieswoiste zapalenie jelit (w tym choroba Leśniowskiego-Crohna, wrzodziejące zapalenie jelit), uchyłkowatość jelita grubego, celiakia, zapalenie i stłuszczenie wątroby, kamica pęcherzyka żółciowego, stan po usunięciu pęcherzyka żółciowego, zapalenie trzustki.
  • Niedoczynność tarczycy, choroba Hashimoto, nadczynność tarczycy oraz inne zaburzenia hormonalne.
  • Zespół policystycznych jajników, kamica układu moczowego
  • Reumatoidalne zapalenie stawów, osteoporoza, trądzik, łuszczyca.

Zadbaj o swoje zdrowie już dzisiaj!

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress